fredag 20. april 2018

Arbeid utført av anleggsgartner Skaaret Landskap AS - Uteområder Tangensameiene

Dette til informasjon.

Skaaret Landskap AS har foretatt felling av trær og beskjæring av hekker som en del av et større arbeid som styret har igangsatt på våre fellesarealer. Dette for å holde våre fellesarealer i god stand.

Begrunnelsen for felling av trær og beskjæring av hekker er beskrevet av Skaaret Landskap AS slik:

Trærne langs veien er utgangspunktet plantet for tett slik at kronene vokser i hverandre, samt at rotsonene kjemper om næringstilførsel. Det ble registrert på befaring av Skaaret Landskap at det ene treet allerede var svekket og aldri ville få livets rett. Derfor ble det besluttet i samråd med dere at vi tynner ut symmetrisk slik at de gjenværende trærne får lys/luft og optimale vekstforhold. Uttynning av disse var også planen den gang de ble plantet.

Buskfelt i mellom Tangen 1 og 2 og Tangen 2 og 3, må nedskjæres hvert 5 år for en restart av buskene. Dette fordi nye skudd i fra bunnen danner bladverk som tiltenkt. Slik situasjonen var i dette feltet var disse særdeles topptunge med ingen nyskudd fra bunnen. Dette medførte at buskene fremsto som  særdeles pjuskete med stammer på 60 cm uten bladverk. Etter siste vinter med mye snøfall var det også mye knekasje i disse buskfeltene. Nedskjæring og restart av disse var absolutt nødvendig ,og dere vil se hvorfor når vi kommer i juli/august.

Med vennlig hilsen
Roar Soot Driftsleder

Skaret Landskap AS


Vennlig hilsen
Styret i Tangensameiene I, II, III

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar